info@polyplasticum.nl
< Terug naar overzicht

Kunst’of’kunst

Toen de Gieterse kunstenaar Jan Krikke in 2007 door het Steenwijkse bedrijf Dyka werd uitgenodigd voor het maken van een kunstwerk bleek dat achteraf het startpunt van een hele nieuwe lijn van kunstobjecten. Hij kreeg bij Dyka een rondleiding over het bedrijf en via de bedrijfshallen kwam hij ook op het opslagterrein. “Een snoepwinkel”, zoals hij zegt. Want daar lagen niet alleen buizen klaar voor transport maar ook stukken buis met de gekste vormen.  Klaar om vermalen te worden tot grondstof voor een volgende buis.

“Het idee was geboren.” Krikke vroeg of hij niet een paar van die gekke stukken kon krijgen en zo ontstond zijn kunst’of’kunst, zoals hij zijn objecten zelf noemt. Van het een kwam het ander en zo maakte hij ook de langste kunststofbank ter wereld. Een bank van 75 meter (750 decimeter) ter gelegenheid van 750 jaar bestaan van Steenwijk in 2007, buizen ‘speciaal’  door Dyka gemaakt in de Steenwijker kleuren geel en blauw.

Kleurrijke objecten

Jan Krikke maakte onder andere voor de Keukenhof drie grote kleurrijke objecten, zogenoemde ‘Keukenhofstoelen’. Die zijn door duizenden bezoekers gefotografeerd en zo de hele wereld overgegaan.  Meer informatie over het werk van Jan Krikke vindt u op zijn website: www.jankrikke.nlKlik op een afbeelding voor een toelichting.

Zoeken